Kilimdeki Tomurcuk

Yayınevi : Neva Çocuk
Kategori : Çocuk Hikayeleri
Yazar :

İbrahim Hasan Beygi
Çevirmen : Nezahat Başçı
Orjinal Dili : Farsça
Basım : 1. Basım / Ekim 2009
Sayfa Sayısı : 40
Liste Fiyatı : 60 TL
ISBN : 978-605-5793-17-3

Tanıtım Yazısı

Minicik elleriyle kilim dokuyan küçük Safiye, artan ipleri biriktirerek babasina gül desenli küçük bir kilim/seccade dokumak ister. Gül desenini yasaklayan töreyi bir sekilde asan Safiye, babasinin güçlükle bulabildigi bir gülü su dolu bardaga koyar. Ona bakarak isleyecektir deseni; Ama gül solmadan kilimi bitirmek zorundadir. Safiye’lerin bozkir evinde zorlu mücadelesi baslar. Gündüzler yetmez; yorgun gecelerde sürdürür islemeyi. Gecenin sessizliginde çakal sesleri ve vahsi hayvan korkulari eslik eder. Beli agrir, boynu tutulur. Ve gül solmaya baslar; bir yaprak düser… Ve böyle devam eder “Kilimdeki Tomurcuk” un hikâyesi.
 

Arka Kapak Yazisi :

Vakit gece yarisini geçmisti. Safiye’nin, saatin kaç oldugundan haberi bile yoktu. Sadece vaktin geç oldugunu ve herkesin uyudugunu biliyordu o kadar. Sadi bir saat öncesine kadar yaninda oturuyordu. Ama simdi oda dayanamamis, çadirin kösesine büzülüp uyumustu. Disaridan çakal sesleri geliyordu.
 
Safiye’nin gözleri yorgunluktan ve uykusuzluktan açilmaz hale gelmisti. O kadar çok egilmisti ki sirt agrisi aman vermez olmustu. Elleri ise artik tutmuyordu; ama o, gülün kurumasindan korkuyordu...
 

Benzer Kitaplar

Aya Bak
Sari Balik ve Beyaz Balik
Affet Beni Anne
Ağacın Duası
Allah`in Bir Avuç Topragi

Kitap hakkında teknik bilgiler.

İlk Çıkış : Ekim 2009
Cilt : Tel Dikis, Karton Kapak
Kağıt : 115 gr kuse
Boyut : 15,5 cm x 21,5 cm
Kelimeler : çagdas, çocuk, hikaye, masal, ibrahim hasan beygi, kilimdeki tomurcuk,