True

suriye Hakkındaki İçerikler


Kitap

Yazar

Basında

Suriyede Muhalif Olmak - Röportaj Suriyede Muhalif Olmak - Röportaj
Hıristiyan`a Müslüman diye işkence! http://www.haber7.com/kitap/haber/441410-hiristiyana-musluman-diye-iskence

Hıristiyan bir Arap, "ben Allah'a bile inanmam" diye haykırdığı halde zindanlarda tam 13 yıl İhvan-ı Müslimin üyesi sanılarak işkence gördü. Ama talihsizliği bununla sınırlı değildi, Müslümanlar da ona farklı gözle bakıyorlardı.


Bütün ailesi Fransa'ya göç etmiş olan Suzan, muhabbet duyduğu Suriyeli Katolik Hristiyan Arap gencine Suriye'ye dönmemesi için yalvarır ve Paris'te kalıp kendisi ile yaşamasını ister.

"Suzan, ben vatanımı seviyorum. Şehrimi seviyorum. Bu boş ve anlamsız bir romantiklik değil. Aksine bilinçli ve köklü bir his. Mahallemizdeki eski evlerin duvarlarına kazılmış yazılar hâlâ hafızamda. Onlmarı özlüyorum" der ve genç kızın dudaklarına son bir öpüpücük kondurarak Orly havaalanınıdan vatanına doğru umut uçuşuna başlar.

Sakın konuşma! Duvarlar seni duyabilir http://www.timeturk.com/tr/2013/08/05/suriyeli-muhaliflerin-hayatini-yazdi.html

Sakın konuşma! Duvarlar seni duyabilir

AA Katar temsilcisi FeyzaGümüşlüoğlu, Mana Yayınları'ndan çıkan 'Suriye'de Muhalif Olmak, Sakın konuşma! Duvarlar seni duyabilir' adlı kitabı için Suriye Ulusal Konseyi (SUK) ile Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi 13 muhalifle görüştü.


Kitapta, SMDK Türkiye Temsilcisi Halit Hoca, SUK Başkanı George Sabra, Suriye Müslüman Kardeşler lideri Ali Beyanuni, SMDK Hukuk Komitesi Başkanı Heysem Malih gibi muhaliflerin yanı sıra rejimden ayrılarak muhalefet safına katılan eski Suriye Başbakanı Riyad Hicab'ın da yaşam öyküsü yer alıyor.
M. Yaşar Soyalan - Suriye http://www.timeturk.com/tr/2013/03/08/emevi-hanedanligindan-esed-diktatorlugune-suriye.html

Emevi Hanedanlığından Esed Diktatörlüğüne: Suriye

M. Yaşar Soyalan'ın 'Emevi Hanedanlığından Esed Diktatörlüğüne / Suriye' adlı kitabı çıktı.



TIMETURK / Haber Merkezi

M. Yaşar Soyalan'ın "Emevi Hanedanlığından Esed Diktatörlüğüne / Suriye" adlı kitabı Mana Yayınları'ndan çıktı.

KitapTanıtımYazısı :

Bu kitap ne salt kuru tarihi bir metindir ne de sadece son olayları analiz eden, tarihi arka plan ve ruhtan yoksun siyasi bir çalışmadır. Şam merkezli Suriye’nin kadim dönemlerinden başlayarak, bölgenin sosyolojisi ve tarihi arka planı ile bugün yaşananlar arasında bir bağ olduğu gerçeği ve daha pek çok nedenle eleştirel bir okuma yapıldı.
Suriye`de yaşananları anlamak için http://www.dunyabulteni.net/haber/166160/suriyede-yasananlari-anlamak-icin

Suriyeli yazar Mustafa Halife’nin Salyangoz adlı romanı Suriye’de Baas diktatörlüğünün nasıl bir iktidar örgüsü kurduğunu anlatan bir eser. Ülkesine döndüğü zaman ülkesinin havaalanında Müslüman Kardeşlere üye olmak suçlamasıyla tutuklanan romanın Hıristiyan kahramanı böylesi anlamsız bir suçlama sonucu hapishanede tam 13 yıl geçirir.

Asım Öz/ Kültür Servisi 

Hapishane ortamı ve dünyası edebiyatın hiç yabancısı olmadığı bir dünyadır. Bunun nedeni yalnızca yazının konu genişliğinden değil, aynı zamanda epeyce bir yazarın  yaşamının belli bir dönemini zindanlarda geçirmiş olmasından kaynaklanır. Cumhuriyet tarihi boyunca hapishaneler bu ülkede hep sorun oldu. 1920'lerden itibaren Türkiye hapishanelerinde yazarlar eksik olmadı. 1940'larda, Nâzım Hikmet, Necip Fazıl,Sabahattin Ali,Orhan Kemal, Kemal Tahir gibi yazarlar, ağır hapis cezalarına çarptırıldılar. Bu hapishane deneyimleri aradan geçen yıllar içinde, çeşitli biçimlerde edebiyata yansıdı Nâzım Hikmet en güzel şiirlerini Ankara, Çankırı ve Bursa Hapishanelerinde yazdı. Her defasında severek okuduğumuz ve dinlediğimiz "Başın öne eğilmesin, aldırma gönül, aldırma" dizelerinin sahibi Sabahattin Ali, bu şiiri 1933 yılında Sinop Hapishanesi'nde yazdı.

1952'de İstanbul Harbiye Askeri Cezaevi'nde yatan şair Ahmed Arif ise; "Bir ufka vardık ki / yalnız değiliz sevgilim / Gerçi gece uzun / Gece karanlık / Ama bütün korkulardan uzak / Bir sevdadır böylesine yaşamak" diyordu.

Özellikle de cezaevi ortamında hiç de eksik olmayan  işkencenin kaldırılması için yazarlardan hukukçulara değin yorulmak bilmez mücadele ise insan hakları mücadelesinin bir parçasını oluşturur. 


Yeni Söz - Suriye Yeni Söz - Suriye
İLİMYURDU Yayıncılık ve Eğitim Hiz. Ltd. Şti.
Adres : Molla Gurani Mah. Akkoyunlu Sk.
            No: 36 Fındıkzade Fatih / İstanbul
Tel     : 0212 533 05 35
Faks   : 0212 631 53 69
Mail   : info@ilimyurdu.com
Tüm Hakları İlim Yurdu Yayıncılık’a aittir. Kaynak belirtilmeden hiçbir içerik kopyalanamaz. | Tasarım & Yazılım: Dizayn Sanat